maanantai 31. joulukuuta 2012

Aloitus

Jo vuosi sitten oli mielessä tallentaa jokaiselta vuoden päivältä yksi kuva. Silloin hautasin ajatuksen, koska ei ollut riittävän älykästä puhelinta ja tiesin, että en jaksaisi kuvata kameralla, siirtää kuvia tietokoneelle ja tietokoneella muokata ja lähettää niitä. Nyt on mobiiliteknologia viisastunut siinä määrin, että kuvan voi napata ja julkaista helposti puhelimella.

Jos olisin dokumentoinut tämän vuoden, olisi se ollut aika ankea. Olin syksyyn asti kotiäitinä ja ison osan ajasta suunnattoman väsynyt ja eristyksissä kotona, kun aina joku oli kipeä. Väsytti, mihinkään ei voinut mennä, mitään ei voinut tehdä ja ketään ei voinut nähdä. Elämä oli vaan yhtä olosuhteiden pakkoa, jota oli pakko jaksaa, vaikka ei ollut oikeasti jaksanut enää pitkään aikaan. Loppua kohti vuosi parani huomattavasti, kun jatkoin syksyllä opiskelua, mutta silti tästä ei ole suunta kuin ylöspäin.

Näistä tunnelmista lähdetään.

Uuteen vuoteen kohdistuu paljon toiveita ja odotuksia. Tavoitteena on saada gradu tehtyä, valmistua, saada töitä ja opiskella lisää. Toiveena on olla huomattavasti enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, sekä vanhojen ystävien että toivottavasti uusien tuttavuuksien. Lapset on taas vähän isompia ja niiden kanssa voi tehdä uusia ja erilaisia juttuja. Pienempikin nukkuu paremmin. Passi menee elokuussa vanhaksi ja vakaa suunnitelma on sillä vielä kerran matkustaa johonkin.

Niin että hopes are high ja thumbs are up ja silleen. Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti